Tips om å spare penger for reisende

En reise som ikke skal koste for mye penger, krever grundig planlegging. Det finnes mange gode reiseplanleggere på internett, men også mange gode guidebøker som kan gi deg aktuelle tips om hvordan du kan spare penger på nettopp den destinasjonen du planlegger å reise til. Mulighetene for å gjøre «research» på alt fra lokale gebyrer og kostnader, til eventuelle rabatter for studenter, familier og eldre, er i våre dager nærmest ubegrensede, og dette er noe du kan greie på egenhånd med litt teft.

Det er anbefalt å skaffe seg en reiseforsikring som dekker alle eventuelle uventede utgifter som kan komme til å dukke opp i løpet av reisen, sånn som tyveri, sykdom og ulykker. Mange velger i dag å betale reisen med et kredittkort som inkluderer reiseforsikring. Rentene for et slikt kredittkort er relativt høye, de kan sammenlignes med renter for smålån uten sikkerhet, og vilkårene kan variere. Hvis du velger reiseforsikring som dekkes av kredittkortselskapet ditt, bør du gå gjennom betingelsene nøye, for å garantere at kortet dekker alt du kan komme til å trenge hvis en aktuell situasjon dukker opp.

Hvis du reiser sammen med en eller flere partnere, vil dette vanligvis bli rimeligere per person. De fleste doble hotellrom eller familierom ligger bare marginalt over pris, sammenlignet med enkeltrom, så her er det mange penger å spare. Transport under reisen, for eksempel drosje eller leiebil, vil også bli mye billigere for en gruppe reisende, enn hvis du reiser alene. En leiebil som deles av fire mennesker, kan ofte vise seg billigere per person, enn dersom en person reiser alene ved hjelp av billetter på buss og tog. Offentlig transport er likevel å anbefale fremfor leiebil i store byer, som for eksempel New York City, Bangkok, Shanghai eller London.

På store turistdestinasjoner er det ofte mye rimeligere utenfor høysesongen, ikke bare for overnatting og reiseutgifter, men også for mat, transpirt og andre aktiviteter. Vanligvis er det lavsesong på den nordlige halvkule mellom oktober og april, tilsvarende for den sørlige halvkule er april til oktober.

Selv om du er på reise til et sted der maten generelt er mye billigere enn i Norge, trenger du ikke alltid gå på restaurant. Hvis du klarer å spore opp lokale matbutikker og tilberede mat på egenhånd, går det an å spare mye penger. Dersom du velger å spise på restaurant, er det ikke noen god idé å gå på McDonalds, Kentucky Fried Chicken eller Burger King. I mange land der restauranter er billige, har de store kjedene fortsatt priser som nesten tilsvarer norske priser, og troen på at mat er «tryggere» på internasjonale hurtigmatkjeder bare fordi den smaker likt overalt, er basert på en grov misoppfatning. Ingrediensene er lokale, metodene for masseproduksjon av mat gjør at den smaker nokså likt over hele verden. Prøv heller å finne restauranter som den lokale befolkningen oppsøker, her er prisene ofte en brøkdel av prisene på typiske turist-restauranter. Sjansen for at maten smaker bedre og mer genuin, er også svært god. Dessuten vil du lære mer om den lokale mattradisjonen hvis du spiser samme sted som lokalbefolkningen.

Informasjon

laanme.no er drevet med et kommersielt formål. Informasjonen på nettsiden skal ikke betraktes som fullt dekkende for de produkter som finnes på markedet.

Annonse