Terrassevarmer test 2018

terrassevarmer test

Terrassevarmere blir stadig mer populære og produsentene kommer hele tiden med kreative designs som er flotte å se på. De kommer i mange forkledninger, noen modeller ser ut som lamper eller bål, andre ser ut som bord. Det finnes en terrassevarmer for alle og enhver, uansett hvilken smak du har. Men man må ikke glemme selve nytteverdien med terrassevarmere, de gjør det altså mulig å være ute på terrassen året rundt uten at du trenger å fryse. Det er en genial oppfinnelse som gjør at du kan puste inn enda mer frisk luft i løpet av året, uansett hvilken sesong det er.

Med en terrassevarmer på uteplassen din kan du få varme i et stort område, man trenger ikke å sitte rett under den for å kjenne på varmen. En terrassevarmer (eller to) kan varme opp hele uteplassen din slik at du kan grille og kose deg ute uansett hvor kaldt det er. Når terrassen din blir varm hele kvelden kan du fiffe den opp slik at det blir ekstra koselig å sitte ute. Man skal ikke undervurdere effekten en terrassevarmer har på en kald kveld mens nattehimmelen lyser ute.

Det finnes flere ulike typer på markedet, men gassmodeller vil nok gi best effekt, selv om man hele tiden må fylle opp gass. Finn en modell som dekker hele uteområdet ditt og som har en lekker design, da kan du sitte ute med en god bok hele kvelden. En terrassevarmer gass best i test kan også gi deg god valuta for pengene, de beste modellene har ofte mye watt som gjør at de dekker større områder, dessuten vil de være både billige i forhold til kvaliteten og ha flott design.

Noe av det morsomme med terrassevarmere er at det finnes så mange ulike designs, produsentene har virkelig vært kreative. En terrassevarmer gass bordmodell vil fungere både som et bord og en varmer samtidig, det vil spare deg mye plass og sørge for at bena dine holder seg varme. Det finnes mange andre kreative løsninger som produsenter har kommet med de siste årene, så det er bare å finne den du synes ser best ut og som er mest praktisk til din uteplass.

Om du har liten plass til å sette terrassevarmeren kan du også feste en varmelampe til veggen som vil gi varme til de som sitter nedenfor. Men om du er opptatt av å dekke store områder, vil en terrassevarmer gulvmodell være best på det. Husk å se på hvor mye watt og BTU din modell har for å se hvor effektiv den er, men som regel vil en gulvmodell kunne dekke større områder enn varmelamper.

Hvordan fungerer en terrassevarmer?

terrassevarmer testPoenget med en terrassevarmer er å varme opp et stort uteområde slik at du kan kose deg på uteplassen din uansett om temperaturen ute er ganske lav. Det finnes hovedsakelig 3 forskjellige typer terrassevarmere; terrassevarmere med propangass, naturgass, eller elektriske terrassevarmere. Fordelen med terrassevarmere som går på propangass er at de slipper å bli installert på én plass, de kan flyttes rundt og brukes nærmest overalt. Naturgass vil være et billigere alternativ, men du må fylle opp tanken hele tiden, disse modellene har vanligvis rør som er koblet til en gasstank, noe som gjør at de er vanskeligere å flytte på.

Til slutt har man elektriske terrassevarmere, disse vil ikke gjøre noe med luften på terrassen din, men den må installeres av profesjonelle og kan ikke flyttes på. En av fordelene er selvsagt at du slipper å fylle på gass, men det vil fortsatt koste litt ettersom de bruker vanlig strøm.

Det finnes også flere variasjoner enn de tre kategoriene, for eksempel kan du kjøpe en infrarød terrassevarmer som bruker en litt annen metode for å varme opp uteområdet ditt. Disse vil ikke trenge gass for å fungere, dessuten vil den gi en mer direkte varme idet den ikke varmer opp luften, men objektene som den treffer. En infrarød varme terrasse kan absolutt være et godt kjøp, men tenk også på at det røde lyset vil komme til å prege hele uteplassen din, om du synes det er irriterende kan du heller kjøpe en annen modell. Men noen synes at det røde lyset gir en spesiell stemning som ikke er noe negativt.

Ettersom terrassevarmere er så moderne, kommer de selvsagt også med fjernkontroller. Da slipper du å reise deg for å skru den på mens du sitter og koser deg. En terrassevarmer med fjernkontroll kan være spesielt nyttig om du har en terrassevarmer som er festet til veggen og er litt vanskelig å nå opp til, det er kanskje ikke det første du skal se etter når du er på utkikk etter en terrassevarmer, men det skader ikke å gjøre det litt enklere.

Er du ute etter en effektiv terrassevarmer, er det watt og BTU du skal se på. De beste terrassevarmerne vil være effektive og gi varme til større områder. Om det er veldig trangt hvor du skal bruke terrassevarmeren, bør du ikke bruke naturgass eller propangass, det kan faktisk være farlig. Bruker du en gassvarmer på trange plasser vil du puste inn gass, noe som selvsagt ikke er noe særlig. Terrassevarmere for innendørs bruk bør også være elektriske, se nøye etter om din terrassevarmer er egnet for innendørsbruk før du bruker den inne.

Størrelse og design på terrassevarmere

Det kan være lurt å finne ut hvilken størrelse terrassevarmeren har før du kjøper den for å forsikre deg om at den ikke tar for mye plass. Du kan ta et mål på din terrasse først for å se hvor mye det er plass til i bredden og lengden, kanskje må du ha en hengende lampe eller en terrassevarmer som også fungerer som bord? Det finnes mange ulike varianter som lar deg være kreativ med plassløsninger. Om du har mye plass på uteplassen din vil det kanskje være best å kjøpe en stor modell som også varmer et større område.

Hvor stor terrassevarmer du trenger avhenger altså på hvor mye rom du har på din uteplass. Større uteplasser kan kanskje dra mest nytte ut av frittstående terrassevarmere som vil varme et stort område, slike blir ofte brukt på uterestauranter og barer. Har du liten plass er det bare å installere en varmer på veggen som ikke vil ta mer plass enn en lampe. Om du lurer på hvor mye varme terrassevarmeren vil gi, kan du se på hvor mye watt den har.

Uansett hvilken størrelse du er ute etter, finnes det noen modeller som er objektivt bedre enn andre. Gassmodeller har ofte fått mye skryt av ekspertene, som mener at de er veldig effektive og kan dekke store områder, til forskjell fra de elektriske som ikke alltid er like gode. En terrassevarmer gass test lar deg se over de beste gassmodellene for at det skal bli enklere å velge. Om du synes det blir for mye å fylle opp gass hele tiden, kan du selvsagt prøve deg på en elektrisk modell istedenfor.

Du har kanskje lagt merke til at det finnes mange kreative designs på terrassevarmere. Det finnes modeller som ser ut som bord, lamper, bål, gatelykter, osv. Spesielt frittstående terrassevarmere vil komme i veldig pene designs og gjøre terrassen din enda mer spesiell. Noe av poenget med terrassevarmere er at du kan nyte det å være utendørs mens du ser på nattehimmelen og koser deg, en terrassevarmer med stilig design vil bidra til litt ekstra god stemning.

En av de mest populære designs de siste årene har vært terrassevarmer gass pyramide, det er frittstående gassvarmere som vil dekke store områder og som er pene å se på. Pyramidene er ganske tynne og avlange, så det kan være farer for at de bikker over ende, men rent estetisk er de veldig pene å se på. De finnes også i flere farger og typer, så du vil finne mange forskjellige pyramidevarmere på markedet.

Sikkerhetstips

Terrassevarmere kan være veldig brannfarlige om du ikke tar mye hensyn. La den stå på en flat overflate slik at den ikke kommer til å velte, og ikke la den være for nære andre objekter som kan tennes på, helst skal den stå ganske alene. Husk å alltid slå den av når du ikke skal bruke den, det bør alltid være noen i nærheten av den mens den står på. Å la den stå på uten at det trengs vil både koste ekstra strøm eller gass, og kan være ganske brannfarlig.

De tryggeste terrassevarmerne er vanligvis elektriske modeller som festes på en vegg, frittstående modeller vil være lettere å velte eller komme i nærheten av andre ting som kan påtennes. Det finnes terrassevarmere med en sikkerhetsbryter som du kan finne tak i om du er ekstra bekymret for sikkerheten. Noe annet å huske på er å aldri bruke en terrassevarmer innendørs om den er designet for utendørs bruk, noen modeller kan brukes til begge deler, men det er lurt å lese seg opp på om hvor din modell bør brukes.

Om du skal bruke en terrassevarmer som bruker gass bør du være ekstra forsiktig. Gass er brannfarlig, så sørg for å la gasstanken være langt unna brannfare, aller helst bør du plassere den innendørs i et rotrom som ikke brukes når du ikke trenger den. Hvis det er mange unger i nærheten, bør de alltid varsles om farene med en terrassevarmer. Leking rundt terrassevarmeren kan være veldig farlig om den tipper over ende.

Det sikreste du kan gjøre er nok å kjøpe terrassevarmere varmelamper, det er modeller som festes på veggen, og er gjerne elektriske eller infrarøde terrassevarmere. Disse typene vil ikke gi brannfare med gass, og man kan ikke bikke dem over ende. Varmelamper vil også spare en del plass om du sliter med det på uteplassen din, men de vil nok ikke dekke like store områder som frittstående modeller.

Sitt ute hele året

Det er mange gode grunner til å kjøpe en terrassevarmer, den vil holde temperaturen ute varm nok til å kunne utnytte din uteplass selv når været ute ikke er optimalt. Å kose seg på terrassen er mye bedre enn å sitte inne på stua, enten du skal lese i en bok, grille, ta deg en øl med venner, eller bare kose deg mens du ser på nattehimmelen. Det er godt å puste inn litt frisk luft også når det er kaldt ute, men å sitte ute når det er minusgrader er veldig ukomfortabelt uten en terrassevarmer.

Å ha en terrassevarmer på uteplassen vil skape en helt spesiell stemning, å sitte ute på kvelden er noe helt for seg selv, men det er ikke særlig morsomt om man fryser. Sørg for å kjøpe en terrassevarmer som dekker hele området du har tenkt å være i, det kan også være lurt å se etter en modell som er billig i forhold til kvalitet. Den beste måten å finne gode modeller på er nok å finne en test av terrassevarmer hvor man lister de aller beste modellene.

Om du kjøper deg en terrassevarmer vil det også gi deg en god unnskyldning til å bygge ut eller pynte mer på terrassen din slik at det blir en optimal uteplass. Det finnes mange tips på nettet til uteplasser, du kan for eksempel ha en eksotisk hagestil eller bare tenke litt ekstra på å ha fine møbler. Mulighetene er mange til å omgjøre terrassen til noe helt spesielt, det er bare å finne frem designereksperter på nettet for inspirasjon.

På den andre siden kan det også finnes ulemper med terrassevarmere. For det første kan de koste en del penger, det vil også koste å bruke dem ettersom de bruker strøm eller gass. Installasjonen kan medføre problemer om du ikke vet hva du gjør eller ikke har profesjonell hjelp. Sørg for at du tenker over disse tingene før du kjøper deg en terrassevarmer, om du gjør det skikkelig vil det derimot være vanskelig å angre seg på kjøpet. Det siste du bør tenke på er brannfaren, du må aldri la terrassevarmeren være i nærheten av andre objekter som kan antennes. Den sikreste måten å bruke en terrassevarmer på vil være å feste en lampelignende terrassevarmer på en vegg slik at den aldri vil stå i veien for noe. Om du har en frittstående terrassevarmer må du også passe på at den ikke faller.

Hvordan finne en terrassevarmer som passer for meg?

terrassevarmer best i testDet kan lønne seg å kjøpe en terrassevarmer av god kvalitet for å få mest ut av pengene. De beste modellene vil varme større områder, ha god design, og/eller vil være billige i forhold til kvaliteten. En varmelamper terrasse test kan hjelpe deg med å finne den riktige modellen for deg, men det er ikke alltid den objektivt beste modellen som vil passe best til din terrasse. Finn ut hvor mye plass du har til en terrassevarmer hos deg, en frittstående modell kan ta litt ekstra plass, men vil ofte ha godt design, og vil ofte kunne varme litt større områder. Om du har liten plass på din terrasse, kan du alltids feste en på veggen, eller kjøpe en terrassevarmer som også er et bord.

Etter å ha funnet ut hvor mye plass som er ledig, kan du tenke på hvilken type du skal ha. En terrassevarmer som bruker naturlig gass trenger vanligvis å være koblet til et lager med gass, mens en modell som bruker propangass må ofte fylles på manuelt. Det enkleste er kanskje å kjøpe en elektrisk modell, men de er ikke alltid like effektive.

Til slutt kan du tenke på design og pris. Hvis du vil at terrassevarmeren skal pryde terrassen din, finnes det mange modeller som har veldig kreativt design. For eksempel kan du kjøpe en modell som ser ut som en peis eller en gatelykt, det er mange ulike variasjoner der ute, men om du skal kjøpe terrassevarmeren hos en fysisk forhandler vil du kanskje finne ut der og da hvilken modell som du synes ser best ut. Prisene på terrassevarmere kan også variere en del, du må nok regne må å bruke et par tusenlapper, dessuten vil det koste litt ekstra å bruke dem.

For å få best mulig kvalitet for pengene vil det lønne seg å kjøpe en terrassevarmer best i test, få god kvalitet og mye varme for pengene med en god modell. De beste terrassevarmerne vil yte godt og de vil ha flott design som vil pryde uteplassen din. En pekepinn på hvor effektiv en modell er, kan være å se på hvor mye watt eller BTU den har, om du ikke klarer å finne de beste modellene selv, er det bare å lete etter tips.

Ta vare på din terrassevarmer

Det skader ikke å ta vare på terrassevarmere slik at ikke flekker vil sitte fast. Er den laget av rustfritt stål, finnes det egne rengjøringsprodukter som får fjernet flekkene, ellers går det an å børste av støv i ny og ne. Rengjøringen er kanskje ikke så veldig vanskelig, men det er også andre ting du kan gjøre for å forhindre skader på terrassevarmeren. Sørg for at ingenting blokkerer gassrørene, den beste måten å sjekke det på er å blåse i røret for å sjekke om du møter motstand. Det kan også være lurt å se om det er nok gass igjen i tanken, en terrassevarmer som går på en tom tank kan faktisk skade den.

Har du kjøpt en modell med flott design vil det være ekstra viktig å holde den ren og pen. Det er bare å rengjøre den litt iblant og å sjekke om den fungerer som den skal. Noe av det beste du kan gjøre for å sikre at den vil holde en stund, er å kjøpe en robust modell som tåler litt ekstra. Den beste terrassevarmer vil holde ganske lenge uten at du trenger å gjøre så mye. Det er spesielt gassmodeller som krever litt ekstra vedlikehold, så om du vil bruke minst mulig tid på det er det kanskje best å kjøpe en elektrisk modell.

Før man kjøper en terrassevarmer

Tenk på hvor du skal bruke den og hvor mye plass du har til overs, du må huske at en gulvmodell trenger en del plass ettersom den ikke kan ha objekter i nærheten som kan øke brannfaren. Er det liten plass på uteområdet ditt bør du nok vurdere å kjøpe en varmelampe til å feste på veggen. Om det er veldig trangt i uteplassen din, må du ikke kjøpe en gassvarmer, det kan være helseskadelig.

Har du et stort uteområde vil det nok lønne seg å kjøpe en modell som dekker store områder, kanskje vil en pyramidemodell være noe for deg. Se på hvor mye BTU den har for å finne ut hvor effektiv den er, ellers kan du tenke på om du er mer opptatt av design enn kvalitet for lite penger. Det er også mulig å få begge deler, en terrassevarmer test vil kunne gi deg svaret på hvilke modeller som slår konkurrentene. Men du må nok uansett regne med å bla opp noen tusenlapper for å finne god kvalitet.

Terrassevarmere har blitt veldig populære ettersom det lar deg bruke uteplassen din selv når det er veldig kaldt ute. Noen blir overrasket over hvor mye varme de gir, det er nesten som å ha sommer hele året. Kanskje kan du pynte opp uteplassen din etter å ha kjøpt en terrassevarmer, ettersom den kan brukes i nærmest all slags vær (spesielt om du har tak over terrassen). Finn frem en god bok og kos deg ute selv når det blir kaldt om kveldene.

Du må selv finne ut om det vil være best med en elektrisk terrassevarmer eller en gassmodell. De elektriske vil være enklere å bruke, men gassmodeller er ofte mer effektive. Elektriske modeller vil også være litt billigere, og du slipper å fylle på gass hele tiden. Når du har kommet frem til hvilken type du er ute etter, er det bare å fråtse i alle de stilige designene som er tilgjengelig. Enten du skal ha en bordmodell, pyramidevarmer, eller varmelampe, vil du finne mange kreative designs som vil pryde terrassen din i lang tid fremover.