Skotørker test 2018

skotørker test

Våte sko kan skape store problemer, det vet vel alle sammen. Det er veldig irriterende å ta på seg sko som er våte fra sist gang man hadde på dem – men det slipper man å gjøre med en skotørker. Å la skoene dine forbli våte kan også gjøre at det vokser sopp og mugg i skoene eller at de begynner å lukte vondt. En skotørker vil eliminere alle disse problemene, dessuten vil den fjerne rundt 90% av alle bakteriene i skoene.

Å ha en skotørker tilgjengelig er kanskje ekstra nyttig på hytta, da er det bare å sette skoene dine på tørking etter skituren, så er du klar til å dra ute igjen om ikke så lenge. Om du er mye ute hjemme eller om du har unger vil det også være veldig nyttig, vi blir alle utsatt for dårlig vær iblant, og da er det ikke morsomt å komme hjem med våte sko.

I vår skotørker test har vi sett på priser, effektivitet, brukergrensesnitt, design, og hvordan skotørkere fungerer. Også skotørkere vil variere i kvalitet, og det kan lønne seg å se over ulike funksjoner, design, og robusthet før man foretar et kjøp. Det er et mer nyttig produkt enn man kanskje skulle ha trodd, og den vil føre til tørre sko hver eneste dag.

Alle opplever å ha våte sko nå og da, og mange vil bruke avispapir eller sette skoene foran peisen for å varme dem. En skotørker vil være et mye enklere alternativ, dessuten kan den i tillegg fjerne sopp, mugg, og bakterier fra skoene. Mange vil også svette mye i skoene uten at de gjør noe med det, og det vil føre til at skoene lukter fælt etter en stund. En skotørker vil bedre livskvaliteten på skoene dine, pluss at den selvsagt vil gjøre dem tørre til neste gang du skal bruke dem.

Det kan være en del forskjeller på de ulike skotørkerne på markedet, noe av det mange sliter med er at rørene ikke når helt ned i store sko eller støvler. Sørg for å kjøpe en god støveltørker som vil nå helt ned og som vil spre varmen jevnt over støvlene. Billige skotørkere har ofte dårlige rør, og vil derfor ikke være egnet for slike sko og støvler.

Hvordan fungerer skotørkere?

skotørker testEn skotørker vil ha rør som stikker ut av et skall, når skallet begynner å generere varme vil varmen gå gjennom rørene og frem til skoene. Alt du trenger å gjøre er å skru på skovarmeren og stikke rørene inn i skoene. Blant hovedfunksjonene på en skotørker vil du finne temperaturinnstillingene, der kan du enten velge full tørking, eller bare varming slik at de blir gode og varme å ha på til neste gang du skal ut.

Om skotørkeren din er litt fancy vil den også ha et digitalt display, den vil vise hvilken varme som står på og hvor mye tid som er igjen før skoene dine blir tørre. Noen modeller kan stilles inn slik at de automatisk slår seg av etter at den er ferdig med tørkingen. Vanligvis vil en skotørker være installert i gangen ved siden av sko-stativet ditt, men det finnes også modeller som er bærbare, slik at du kan ta dem med deg når du er ute på tur.

Selv om skotørkere vanligvis er enkle produkter med bare én hovedoppgave, vil det fortsatt være en del forskjeller mellom de ulike modellene på markedet. De vil variere i design, effektivitet, robusthet, og rørene som skal ned i skoene vil være noe forskjellige. Den beste måten å finne en god modell på vil være å se på en skotørker test.

Det er altså ganske enkle produkter, men en sko tørker gjør en veldig viktig jobb. Mange er dårlige på å ta vare på skoene sine og tenker ikke over at de kan være veldig skjøre. Sliter du med at de blir hullete og lukter vondt, er det bare å bruke en desinfiserende skotørker i ny og ne slik at den fjerner bakterier, sopp, og mugg fra skoene, da vil de holde mye lengre. Du trenger ikke alltid å sette på maksimum temperatur for å få nytte av skotørkeren, den vil også hjelpe deg selv med sko som ikke er klissvåte.

Hvilke funksjoner har en skotørker?

Noen av funksjonene du bør se etter når du skal kjøpe en skotørker er maksimum temperatur, beholder som samler vann, antall rør, hvor rask og effektiv den er, og om den kan fjerne bakterier og vond lukt. En av de største ulempene med en dårlig skotørker er at det kan ta rundt 8 timer å tørke skoene, mens en bedre og mer effektiv modell vil bare bruke mellom 1-2 timer. Dessuten vil en god modell kunne gi deg mange rør å velge mellom slik at du kan varme mange sko om gangen, den vil samle alt vann i en egen beholder, den kan fjerne bakterier og vond lukt, og vil ha et display som viser deg både temperatur og hvor lenge det er igjen til skoene blir helt tørre.

Altså er det større forskjell på gode og dårlige skotørkere enn man kanskje ville ha trodd. Et display vil gi deg god oversikt og gode modeller har ofte enkle brukergrensesnitt som er enkle å bruke. Billigmodeller vil ofte bruke svært lang tid på å tørke skoene og kan føre til litt ekstra irritasjon, ofte er det lureste å satse på god kvalitet. Noe annet å se etter kan være hvor mye lyd den lager, om det til stadigheter kommer ulyder fra gangen vil det kanskje høres helt til stuen.

En skotørker best i test har alle de beste funksjonene som man skulle ønske, i tillegg til god robusthet og effektivitet. Du må kanskje bla opp noen hundrelapper ekstra for et godt produkt, men da slipper du å vente i en liten evighet før skoene tørker, pluss at du kan få et godt design med på kjøpet. De beste skotørkerne vil sørge for at skoene dine blir tørre på kort tid og fri for bakterier og vonde lukter.

Det finnes også bærbare skotørkere, selv om vi hovedsakelig fokuserer på stasjonære skotørkere som installeres i en vegg i denne testen. Bærbare skotørkere har den fordelen at de kan tas med på tur, men de vil mangle mange funksjoner og være lite effektive, derfor er de ikke veldig populære. Skal du ha en skotørker på hytta, ville det nok ha vært bedre med en stasjonær modell der også. Men om du ikke vil bruke så mye penger på en skotørker til hytta, er det bare å kjøpe en bærbar modell.

Det kan også være lurt å tenke på om rørene på skotørkeren din vil nå ned til store sko eller støvler, det er det noen modeller som vil slite med. Er du en storforbruker av støvler og andre store sko, bør du absolutt se på en støveltørker test for å finne et produkt som når helt ned og som kan varme opp støvlene dine. Korte rør kan være irriterende, er de mye lengre slipper du også å ha skoene dine helt inntil skotørkeren.

Smart med garanti på dyre modeller

De aller fleste skotørkere vil koste deg under tusen kroner, det eneste unntaket kan være hele stativ som også har en varmefunksjon til sko. Derfor slipper du å bruke betydelige beløp på en skotørker, men det vil fremdeles være forskjell på en skotørker til et par hundre kroner, og en som koster rundt 600,-. Billige skotørkere vil som regel ha dårlig effektivitet, dessuten kan de se litt monstrøse ut og vil gi et dårlig førsteinntrykk til de som kommer inn i huset ditt. Men du trenger ikke å bla opp mer enn 500-600 kroner for å få en skotørker av god kvalitet som også er litt penere å se på.

Det er kanskje ikke så mange som tar skotørkere veldig seriøst, men å kjøpe en skotørker av god kvalitet kan allikevel gjøre en del forskjell. Med en effektiv skotørker kan du sette av skoene til tørking og bare vente i 1-2 timer før de vil være helt tørre, dessuten vil de ha et display som viser deg temperatur og hvor lang tid den har igjen før skoene er tørre. Er du opptatt av design, vil du ofte ikke finne særlig pene skotørkere i lavere prisklasser.

Kanskje er det ingen krise om du kjøper en billig skotørker, den vil fremdeles gjøre jobben med å tørke skoene dine. Om du synes at lommeboken begynner å tynnes ut bør du tenke over om du kanskje skal kjøpe en billig skotørker istedenfor å bruke opp alle pengene på en dyr modell. Men du vil nok merke at kvaliteten ikke vil være helt topp, billigmodeller kan bruke opptil 8 timer på å gjennomføre tørkingen, dessuten vil ikke disse produktene være særlig robuste.

Kjøper du en god modell som du håper vil vare lenge, trenger det ikke å være så dumt å få med en garanti på kjøpet. Men hvor mye garanti skotørkeren har, vil ofte variere fra forhandler til forhandler. Ifølge angrerettsloven har du rett til å bytte ut varen innen 14 dager om du ikke er fornøyd, men det kan være greit med en garanti som er lengre enn 14 dager. Noen forhandlere vil ha en garanti på 100 dager eller 1 år, mens andre ikke vil spesifisere det, men det kan være lurt å finne ut av før du kjøper varen.

Den beste skotørker er altså verdt å ta vare på. Bruker du litt ekstra penger på skotørkeren vil det være lurt å finne en garanti som dekker den i en liten stund fremover. Men å kjøpe en god skotørker vil være en liten garanti i seg selv ettersom de beste produktene vil være mer robuste enn de som er av dårligere kvalitet. Disse produktene vil også sørge for at skoene dine er tørre på null komma niks og frie for bakterier og vond lukt.

Enkelt og nyttig produkt, men den kan lage mye støy

støveltørkerI gamle dager måtte man bruke avispapir eller sette skoene foran peisen for å få tørket dem, men i dag har det kommet enklere metoder som lar deg tørke skoene helt uten problemer. Å tørke skoene med en skotørker kan gjøre mer enn å bare fjerne fuktigheten fra dem, det kan også bidra til at de lukter bedre og den kan fjerne sopp og mugg fra skoene. Det er veldig enkelt å bruke en skotørker og det anbefales til alle som sliter med våte sko, enten du har unger, utsettes for mye fuktighet ute, eller til de som liker å dra på tur ofte og vil ha et apparat som tørker skoen når de kommer hjem.

Om du drar på langtur vil det også lagres en del svette i skoene dine som ikke bør feste seg på skoene, gode skotørkere vil både fjerne fuktighet og bakterier og samle all fuktigheten i en beholder slik at skoene blir både rene og tørre til neste gang du drar ute. Det er et veldig nyttig verktøy, men noen modeller vil være en del mer effektive enn andre. Gode skotørkere bruker bare 1-2 timer på å tørke skoene dine, mens en dårligere modell kan bruke opptil 8 timer.

Som du kanskje har fått med deg, er det ganske mange fordeler med skotørkere, men det finnes også noen ulemper. Noen sliter med at skotørkere lager mye støy, men man må huske på at det ikke er alle modeller som lager like mye støy. Om skotørkeren er installert nært et kjøkken, stue, eller andre oppholdssteder i hjemmet, kan støy forårsake mye irritasjon. Da bør du tenke på å kjøpe en modell som er mer stillegående.

Er du usikker på hvilke modeller som vil gi best resultat? En skotørker test gir deg en oversikt over de beste produktene slik at det blir enklere å velge. Det du kan være på utkikk etter er hvor varme de kan bli, hvor god design den har, og om den vil holde lenge. Om skotørkeren blir ødelagt etter kort tid vil det ikke ha så mye å si hvor god den er. Men som regel får du det du betaler for.

Ellers vil skotørkeren være et nyttig verktøy i hjemmet ditt og sørge for at bena alltid blir gode og varme til neste gang du drar ute på tur. Det er et relativt billig produkt som vil fjerne lukt, fuktighet, sopp og bakterier fra skoene dine. De er enkle å bruke og vil føre til at du blir mer hygienisk, så hvorfor skal man ikke kjøpe det om man har råd?

Sats på effektivitet

Har du allerede bestemt deg for at du skal kjøpe en skotørker? Det vil være en god investering, men før du løper til butikken kan det være smart å finne ut hva du skal være på utkikk etter, det er flere faktorer som er viktige å tenke over før man skal kjøpe en skotørker. Det første de fleste vil tenke på er nok pris, skal man kjøpe den billigste på butikken, eller er det viktigere med god kvalitet? Det er ikke så veldig mange prisklasser på skotørkere ettersom de fleste koster under 1000 kroner, men de billigste vil fortsatt ha flere mangler som kan være verdt å unngå.

Så hva vil man savne om man kjøper et billig produkt? Det kan være alt fra effektivitet, design, støy, antall rør, og brukergrensesnitt. Billige skotørkere kan også være mindre robuste enn bedre modeller og blir dermed ødelagt litt lettere enn andre modeller. Tørketiden kan også komme opp i 8 timer, noe mange synes er litt for lang tid å vente, hva om maskinen bråker mens man sover om natta? Har man råd til det, er det absolutt verdt å gå for god kvalitet.

Det kan altså være lurt å finne en modell som er rask, som vil fjerne bakterier og er stillegående. En test av skotørker vil finne fram den beste modellen slik at du slipper å finne frem til den beste modellen selv. Det er ikke alltid slik at du må betale veldig store summer for de beste produktene, en test vil også hjelpe deg med å finne skotørkere som gir god valuta for pengene. Kjøp en god modell for at den skal vare lenge og være effektiv, det kan du tjene mye på i lengden.

Gode skotørkere vil kunne varme i høyere temperaturer, og du kan selv stille inn hvor varmt du vil at det skal være. Still inn ønsket varme på det digitale displayet (om skotørkeren din har det), der kan du velge mellom å tørke veldig våte sko, eller å bare holde skoene varme til neste gang du skal ute på tur. De beste modellene er veldig effektive og kan varme flere sko om gangen, det kan faktisk bli unnagjort på under 2 timer.

Om du er vant til å tørke skoene dine på gamle, tradisjonelle måter som å bruke avispapir eller sette skoene ute i solen, vil du bli overrasket over hvor enkelt det er å bruke en skotørker. Med en elektrisk skotørker kan du også varme opp skoene slik at de blir komfortable å gå i neste gang du skal ute på tur. Skoene dine vil også holde mye lengre etter at du tar bedre vare på dem, det er ikke slik at skoene behøver tørking bare når de er klissvåte, en skotørker vil også fjerne bakterier, vond lukt, sopp og mugg.

En beholder under skotørkeren kan også være greit å ha slik at alt vannet ikke oversvømmer hele gangen din. Med en god skotørker i gangen kan du bare sette deg ned for å slappe av etter den lange turen ute og overlat resten til maskinen. Det er også bra for skoene at skotørkeren kan fjerne bakterier, mugg, og lukt fra skoene – og det blir deilig å ha på gode og varme sko til neste gang du skal ta dem på deg.

Tips til bruk av skotørkere

Istedenfor å bruke tradisjonelle metoder for å tørke sko, vil en skotørker best i test gjøre jobben mye bedre, effektivt, og hygienisk ved hjelp av litt moderne teknologi. Om du ofte har problemer med våte eller svette sko, vil en god skotørker fjerne bakteriene og gi skoene dine bedre livskvalitet. Ingen vil vel at skoene skal bli ødelagte, en skotørker kan desinfisere dem og sørge for at de vil holde ut mye lengre, uten at de vil lukte eller få sopp og mugg.

Det er ikke bare vanlige, små joggesko som trenger å bli tørket, men mange dårlige modeller sliter med å få tørket større typer sko som for eksempel støvler. En god støveltørker vil ha rør som når helt ned til støvelen slik at den kan tørke den der hvor det har samlet seg mest fuktighet. Gode modeller vil også være bedre på å spre varme mer jevnt, slik at den ikke bare fokuserer på ett lite område.

Vil du kvalitet bør du helst unngå billige skotørkere. Produsenter bruker billig materiale for å lage de billigste produktene, derfor vil de ikke vare særlig lenge, dessuten vil de bruke veldig lang tid på å varme skoene. Har du råd, vil det være lurt å ikke tenke så altfor mye på skotørker pris. Men selvsagt er det menneskelig å bekymre seg over om lommeboka tynnes ut, kanskje vil du finne en god modell på tilbud? Skal du ha god effektivitet som vil gjøre undere for skoene dine, bør du hvert fall finne et produkt som gjør en god jobb.

Man ville kanskje ikke ha trodd at en sko tørker skulle være et så nyttig produkt, men mange blir overrasket over hvor mye de får bruk for den. Er du glad i skoene dine, eller har du hatt problemer med at skoene blir ødelagte etter kort tid? Da vil en skotørker gjøre mye for å vedlikeholde dem, dessuten slipper du å stresse med å varme opp skoene etter at de blir klissvåte og/eller svette. Om skoene ikke er klissvåte kan du sette på litt lavere temperatur slik at den blir fri for vond lukt og svette, da vil skoene holde ut mye lengre.