Mikrobølgeovn test 2018

mikroovn

Selv om du har en vanlig komfyr, vil det være mye enklere å varme opp mat med en mikrobølgeovn. Den brukes ikke så mye til å lage hele middager lengre, men er veldig nyttig til å varme opp rester, popkorn, eller til å tine opp noe som har vært i fryseren. Etter å ha hatt en mikrobølgeovn er det vanskelig å se for seg hverdagen uten. Det er heller ikke noe skam i å lage hele middager i mikrobølgeovnen om du har dårlig tid og kjøper deg ferdigmat i butikken, folk flest har dårlig tid i dag og trenger å spare litt tid iblant, også når det kommer til matlaging.

For å finne ut om din mikrobølgeovn er god, kan du se på hvor mye watt den bruker. Dess mer watt den har, desto raskere vil den varme opp maten. Mindre mikrobølgeovner vil vanligvis ha mindre watt, men vil til gjengjeld ta litt mindre plass på kjøkkenet. Et enkelt brukergrensesnitt vil også være en stor fordel for mange, funksjoner som +30 sekunder, turbooppvarming, og preprogrammerte funksjoner vil gjøre det mye enklere for deg.

Man kan også bruke mikrobølgeovner til litt mindre avansert matlaging. En mikrobølgeovn med grill og varmluft har gode funksjoner som gjør at du slipper å bare bruke mikrobølgeovnen din til vanlig oppvarming. Disse vil spesielt være gode å ha på hytta eller små hybler hvor du ikke har en vanlig ovn tilgjengelig. Men disse funksjonene kan også være gode å ha i et moderne kjøkken slik at du har en ekstra ovn tilgjengelig når du lager mye mat til store selskap.

Om du holder på å pusse opp kjøkkenet ditt kan du integrere mikrobølgeovnen din i et skap slik at den blir en del av kjøkkenet, slike mikrobølgeovner kan koste en del, men de vil også ha veldig god design og ha mange gode funksjoner som vil passe til et moderne kjøkken. Finn en mikrobølgeovn best i test til ditt kjøkken slik at du får den absolutt beste modellen, den vil ikke bare være god til å varme opp rester raskt, men kan også brukes til vanlig matlaging om den har funksjoner som grill og varmluft.

Det er bare å bla lenger ned om du er ute etter tips til vedlikehold, er nysgjerrig på prisforskjeller eller funksjoner. Du vil finne mange ulike typer å velge mellom, og det er ikke alltid så lett å finne den riktige. Det kan være lurt å vite litt om funksjoner, størrelser, priser, design, osv. før man foretar et kjøp. Enten du har tenkt å kjøpe en billig modell eller en mikrobølgeovn av god kvalitet som skal holde lenge, vil det uansett være smart å se hva som er tilgjengelig på markedet.

Teknologi til å lage rask mat

mikroovnEn mikrobølgeovn er et moderne produkt som vil varme opp mat veldig raskt ved hjelp av elektromagnetisk stråling. Det høres kanskje litt skummelt ut, men er ikke så farlig. Du har kanskje hørt om advarsler som sier at maten blir dårligere av å være i en mikrobølgeovn, det er forsåvidt noe sannhet i det, men så veldig bekymret trenger du ikke å være. Maten din vil nok bli bedre å spise etter å ha vært i en vanlig komfyr, men mikrobølgeovner er spesialister på kort oppvarmingstid.

Det er nok ikke helt rettferdig å sammenligne mikrobølgeovner med en komfyr, det er ikke slik at man enten trenger det ene eller det andre. Mikrobølgeovner mangler evnen til steking og baking, den vil i stedet bare varme opp mat som allerede er klar. Men når det er sagt så finnes det også mikrobølgeovner med mange gode, preprogrammerte funksjoner som også kan hjelpe deg med matlaging. Du må tenke på om du er opptatt av gode funksjoner eller bare pris. Om du bare har tenkt å bruke mikrobølgeovnen på oppvarming, vil det ikke være nødvendig å bruke så veldig mye penger på det.

Det er hovedsakelig billige modeller som er veldig dårlig til matlaging. Den beste mikrobølgeovn vil også ha gode funksjoner som kan hjelpe deg med å lage god mat om den har funksjoner som varmluft og grill. Har du en billigmodell derimot, vil den ikke kunne gjøre så mye annet enn å varme opp mat som allerede er ferdiglaget.

Liten, rask, og enkel

Det som gjør mikrobølgeovner helt spesielle er først og fremst at de kan varme opp mat veldig raskt. De har også defrost-funksjoner som gjør at du kan tine opp mat som har vært i fryseren, og den kan ha preprogrammerte programmer som passer til noen typer mat. Om du bruker en ovn må du som regel holde styr på tiden selv, men en mikrobølgeovn vil alltid si fra når den er ferdig. Det er enkelt å stille inn tid, spesielt om du kan velge +30 sekunder eller bare skru deg frem til ønsket tidsinnstilling.

En mikrobølgeovn vil vanligvis være rundt 30-40 cm i høyde og lengde, og 50-60 cm i bredden. De fleste er også bærbare, og noen kan installeres i skap slik at de integreres helt i kjøkkenet ditt. Det er en genial oppfinnelse som lar deg varme opp maten din raskt og enkel, og selve mikrobølgeovnen vil være liten og kompakt. En av ulempene med at den er så liten kan derimot være at det ikke er all slags mat som vil passe inni, men for store retter bør man uansett bruke en vanlig ovn.

Har du liten plass på kjøkkenet, kan du alltids kjøpe en liten mikrobølgeovn som tar ekstra liten plass. Disse vil være ideelle på små hybler med et lite kjøkken, eller om du rett og slett ikke har så mye mer plass på kjøkkenbenken din. En frittstående mikrobølgeovn er nok det vanligste du vil finne, men det finnes også mikrobølgeovner som er designet til å kunne bli integrert i skap slik at de blir en del av kjøkkenet ditt.

For de som setter mer pris på kvalitet enn rask og enkel oppvarming, kan en mikrobølgeovn best i test være tingen. Et moderne kjøkken vil ofte se bedre ut med en flott mikrobølgeovn, spesielt en integrert modell. Gode mikrobølgeovner vil også ha mange funksjoner som kan hjelpe deg med matlagingen. Har du god råd er det bare å satse på god kvalitet.

Koster mye for god design

Mikrobølgeovn pris kan variere en del, det finnes mange forskjellige typer på markedet, så du må nesten spørre deg selv hva du er ute etter. Studenter og andre med litt trang økonomi er kanskje ikke så opptatt av den aller beste kvaliteten, spesielt om man bare er ute etter en mikrobølgeovn som skal varme opp rester iblant. Men det finnes også gode modeller med gode funksjoner og flott design som kan pryde kjøkkenet ditt og hjelpe deg med matlagingen, men da må du nok ut med noen tusenlapper for de beste modellene.

Det finnes mange veldig dyre mikrobølgeovner på markedet, men de vil ikke nødvendigvis ha bedre funksjonalitet enn de som koster under tusen kroner. Noe av det som gjør prisene så høye på noen modeller kan være ting som design, unike former, at de kan bli bygd inn i skap, osv. Men når det kommer til varme og funksjoner vil de ikke skille seg ut noe særlig. Derfor trenger du ikke å bruke så altfor mye penger på en mikrobølgeovn for å få varmet opp maten din skikkelig.

Den største indikatoren på hvor raskt de vil varme maten er hvor mye watt den har. Du vil finne mange modeller som har 700 watt til under tusen kroner, for 800 eller 900 watt må du kanskje ut med litt mer penger, men det er på ingen måte nødvendig. Du vil komme langt med en mikrobølgeovn til rundt 500-600 kroner. Det som er litt dumt med de billige modellene er at de har et veldig kjedelig design, vanligvis er de helt hvite og ordinære. Derfor kan du bruke litt ekstra om du vil ha en mikrobølgeovn som vil passe til ditt moderne kjøkken, eller om du vil ha den integrert i et skap. Dyre mikrobølgeovner kan koste oppimot 5000 kroner, de vil også ha litt bedre kvalitet og noen flere funksjoner, men de er ikke helt nødvendige.

Men det er ikke alltid det er watt og pris som sier alt om hvor god mikrobølgeovnen er. Det kan være andre faktorer som gjør at maten varmes opp på en bedre måte, og det er kanskje ikke så lett å finne ut hvilken modell som er best. Les en mikrobølgeovn test om du vil finne ut hvilke testvinnere som slår konkurrentene, du bør nok uansett se på om den har de funksjonene som du trenger, men en test vil vanligvis vise en liste over de beste modellene.

Om du har tenkt å kjøpe en god mikrobølgeovn uten å bruke så altfor mye penger, kan du se etter et mikrobølgeovn tilbud. Det hender iblant at veldig gode modeller får kraftig redusert pris, men pass på så du ikke får katta i sekken. Hvis det kommer mange nye produkter på markedet, kan det hende at de vil presse ned prisene på andre modeller som også er gode, da er det bare å slå til. Å finne en god mikrobølgeovn på tilbud kan handle mye om timing.

Best til rask matlaging

Vi kjenner alle til følelsen av å være så skrubbsultne og slitne at vi ikke gidder å streve med å lage middag. Det er i slike tilfeller at en mikrobølgeovn vil være din reddende engel, kjøp deg ferdigmat på butikken og sleng det inn i mikroen, så har du plutselig en rask middag. Det er få som anbefaler å ha slike måltid hver dag, men om du lager en mikromiddag en gang i blant spille ikke det noen rolle. Dessuten kan du få varmet opp rester, lage popkorn og andre småting som mikrobølgeovnen kan hjelpe deg med.

Ulempen med en mikrobølgeovn derimot er at maten ofte ikke blir like god som når du tar deg god tid til å lage mat, dessuten mangler den noen funksjoner som gjør at den ikke kan steke eller bake mat. Den beste maten får du selvsagt med en vanlig komfyr, det er det ingen som vil si imot. Men en mikrobølgeovn er nok den raskeste løsningen der ute for de med dårlig tid. Noen plasser vil også ha mer bruk for en mikrobølgeovn enn andre, som for eksempel en hytte eller liten hybel. Om du ikke har råd eller plass til en vanlig komfyr, kan du heller kjøpe en god mikrobølgeovn som vil sørge for at du får ordnet med mat raskt og effektivt.

Dyre mikrobølgeovner kan ha funksjoner som også passer til matlaging, men om du skal ha en mikrobølgeovn billig , er det kanskje ikke funksjoner du er ute etter. De som kjøper billige mikrobølgeovner er ofte mer opptatt av brukergrensesnitt og brukervennlighet enn funksjoner og design. Billige mikrobølgeovner er ofte frittstående, enkle, og har få funksjoner. Disse modellene passer bra til å utføre enkle oppvarmingsoppdrag.

Men selv om mikrobølgeovner vil være best til rask oppvarming, vil mange også se etter gode funksjoner som kan hjelpe dem med matlaging. En mikrobølgeovn best i test vil være til stor hjelp om du skal lage veldig mye mat og ikke har nok plass i ovnen. Med grill- og varmluftfunksjoner vil den også kunne gjøre slike jobber. Gode modeller vil også se mye bedre ut og være mer effektive.

Design og funksjoner

Hvilken mikrobølgeovn du skal kjøpe kommer litt an på hva du skal bruke den til. Er du en student som bare kjøper ferdigmat er det kanskje best med en billig modell, det gjelder også til de som ikke bruker den til annet enn å varme opp rester fragårsdagens middag. Men mikrobølgeovner er faktisk litt mer komplekse enn som så, noen modeller kan også brukes som en liten ovn eller andre funksjoner som gjør at den faktisk kan brukes til vanlig matlaging.

En combi mikrobølgeovn vil ha mange gode funksjoner som gjør at den også kan brukes til matlaging, den vil ha varmluft, grillfunksjoner, og vanlig oppvarming. Disse vil være de dyreste modellene, men vil ha gode funksjoner som gjør dem verdt prisen. Er du i tvil om du kommer til å bruke disse funksjonene, er det bare å kjøpe en billigere modell. Om du har en vanlig ovn tilgjengelig uansett er det kanskje ikke så mye vits med matlagingsfunksjoner i mikrobølgeovnen.

Om du holder på å pusse opp kjøkkenet kan du tenke på å sette av en plass til en mikrobølgeovn. Noen modeller kan nemlig integreres i skap slik at de blir en del av kjøkkenet, dette er vanligvis veldig gode modeller med lekker design, men de kommer til å koste deg en god del. Problemet med billige mikrobølgeovner er at de ofte ikke ser veldig pene ut, og de har ofte en veldig kjedelig design som kan få kjøkkenet ditt til å se litt styggere ut enn det behøver å være.

For å finne en god modell som vil passe fint inn i et moderne kjøkken, kan du se etter en mikrobølgeovn test, finn en liste over gode modeller som er anbefalt av eksperter. Da vil du få rikelig med gode funksjoner og effektivitet. Dårlige mikrobølgeovner føles litt klumsete å bruke, det er mer enn nok av modeller der ute med forferdelig brukervennlighet. Om du skal bruke litt penger på en mikrobølgeovn vil det anbefales å se etter gode modeller som gjør deg fornøyd.

Tips og vedlikehold

mikrobølgeovn testSkal du tine mat som har vært i fryseren er det viktig å bruke defrost-funksjonen, det kan ta lang tid, men det vil være mye bedre for maten din. Når du bruker vanlig oppvarming må du sørge for å varme maten din jevnt, spre maten din utover tallerkenen og kutt gjerne maten opp i småbiter slik at det blir raskere varmet opp. Om du skal varme opp mat sammen med vann (som for eksempel pasta), vil det vanligvis være bedre å bruke komfyren din.

En mikroovn med varmluft kan også brukes til å for eksempel lage pizza. Studenter er en gruppe som ofte bruker en mikrobølgeovn til å preparere mat, da er det raskt og enkelt som gjelder. Har du allerede en ovn i hjemmet ditt, kan du bruke en mikroovn hvis du skal lage mye mat og trenger en ekstra liten ovn slik at du kan lage mye mat samtidig.

Prøv å vedlikeholde mikrobølgeovnen din slik at det ikke blir for mye matbiter inni som blir varmet opp om og om igjen og lager vond lukt. Bruk en fuktig klut til å rengjøre innsiden i ny og ne slik at den blir ren og fin. Om du har en veldig god modell har den kanskje en egen funksjon som gjør rengjøring mye enklere. For å hindre at matbiter vil pryde veggene i mikrobølgeovnen, kan du prøve å dekke til maten din mens du varmer opp. Andre småtips til å hindre at det oppstår skader er å aldri sette metall inni mikrobølgeovnen, og prøv å ikke la den varme mens det ikke er mat inni.

Hva bør man tenke på før man kjøper en mikrobølgeovn?

Før man kjøper en mikrobølgeovn kan det være lurt å tenke på hva man skal bruke den til. Er du ute etter mange funksjoner som vil hjelpe deg med vanlig matlaging, eller er effektiv oppvarming viktigere? Mange vil ikke bry seg så mye om hvilken type det er, men heller se etter den billigste modellen på markedet. En god mikrobølgeovn vil også være brukervennlig og enkel å bruke, ellers er det veldig populært å integrere den i et skap.

Studenter som bor i små hybler vil gjerne bruke så lite tid på matlaging som mulig, dessuten vil de ikke ha råd til å kjøpe dyre og gode mikrobølgeovner med mange funksjoner. Det er forståelig, men om du ikke har en ovn tilgjengelig kan det være lurt å kjøpe en modell med varmluft slik at den kan brukes som ovn. Om du allerede har en ovn, er det ingenting galt med å kjøpe en billig modell som kan varme opp enkel ferdigmat.

For de som har litt mer å rutte med, vil det kanskje være mer aktuelt med en mikrobølgeovn som har litt bedre kvalitet. Du finner grei kvalitet for under tusenlappen, men de dyreste modellene vil ofte ha god design i tillegg til mange funksjoner. Det er ikke sikkert at du trenger den dyreste modellen bare fordi du har råd til den, men ofte er det de som har best design.

Størrelsen på mikrobølgeovner vil ikke variere veldig mye, men det finnes noen som er ganske små som kan passe inn i et veldig lite kjøkken. Ellers er de tradisjonelle mikrobølgeovnene veldig like i størrelse, noen vil kanskje sette pris på frittstående mikrobølgeovner som er enkle å flytte på. Men det aller beste er kanskje å installere den i en vegg eller i et skap, da vil du også spare plass på kjøkkenbenken. Det er anbefalt å la profesjonelle gjøre den jobben, og alt i alt kan det komme til å koste en del, så sørg for at du velger riktig modell.

Det kan være mange fordeler med integrerte mikrobølgeovner som bygges inn i vegg eller skap. Du slipper at de alltid skal stå i veien, det vil se veldig pent ut, og ofte vil man kjøpe noe av veldig god kvalitet ettersom de kommer til å bli der en stund, så slipper du å bytte ut de billige og dårlige modellene hele tiden. De tradisjonelle, hvite mikrobølgeovnene ser veldig kjedelige ut og de holder vanligvis ikke så veldig lenge. Selv om du må investere litt penger i å bygge inn en mikrobølgeovn, kan det være verd det i lengden.

Ett problem mange har med mikrobølgeovner er at de ofte blir skitne innvendig. Det er mye mat som fester seg på veggene, og du kan få en del problemer om det ikke blir vasket bort. Du bør alltid ha en klut tilgjengelig ved siden av mikrobølgeovnen slik at du får en rutine på det med rengjøring. Da slipper du at det kommer til å lukte så fælt.