Melkeskummer test 2018

melkeskummer test

En cappuccino uten skum blir kjedelig og flatt. Men du trenger ikke en fancy espressomaskin for å få til det, en melkeskummer er et mye billigere alternativ som gjør en like god jobb. Det er ikke nødvendig å bruke en formue på en melkeskummer, de er både billige og enkle produkter som gir deg perfekt skum. Enten du skal ha håndholdte eller elektriske vil de gjøre kaffen din mye bedre. Det finnes en del ulike varianter på markedet, tro det eller ei. De mest lettvinte melkeskummerne er også de billigste, men da må du selv bruke egne krefter og stole på egne ferdigheter. Elektriske modeller vil gjøre jobben automatisk etter at du trykker på noen knapper, men disse vil også koste litt mer penger.

Vår test av melkeskummer har kommet frem til at noen typer er bedre enn andre. Det finnes altså mer variasjon på markedet enn man skulle ha trodd, og noen modeller vil gi deg mye bedre skum enn andre. Det er vanligvis ikke så veldig mange funksjoner å se etter før man skal kjøpe en melkeskummer, men man må absolutt tenke på om man skal ha elektrisk, manuell, eller en håndholdt melkeskummer.

Håndholdte melkeskummere er veldig enkle å bruke, det er det aller billigste alternativet og er en lettvint liten dings som lar deg skumme melken ganske raskt. Men svakheten er at du må selv varme opp melken, pluss at det finnes andre typer som er mer effektive. Har du en elektrisk melkeskummer slipper du å måtte stresse med å vispe selv, dessuten finnes det mange flotte modeller som faktisk varmer opp melken og lar deg velge mellom ulike typer skum, dessverre vil disse koste en god del ekstra.

En melkeskummer best i test vil gi deg flott resultat slik at kaffen din blir helt perfekt. Det er elektriske modeller som virkelig tar kaka, de er enkle å bruke, kan varme opp melken selv, og man kan velge mellom flere typer skum. Dessverre vil disse koste en del mer enn de enkle vispene, men de vil også gi mye bedre resultater. Finn den beste modellen som omgjør melken din til en skumfest.

Hvordan fungerer melkeskummere?

melkeskummer testHåndholdte melkeskummere lar deg vispe luft i melken i høy fart slik at det øker volumet og gjør at det blir skummet. De fleste vet hvordan man visper, så det er ingen avansert vitenskap i det. Det er bare å vispe melken til den får skum, varm melken, og hell den i kaffen. Med håndholdte melkeskummere må du stole litt mer på ekstra ferdigheter, det finnes også mer avanserte elektriske modeller som vil gjøre alt selv etter at du trykker på en knapp, de vil både vispe (og lar deg velge mellom ulike typer skum), og varmer melken for deg.

Det fantastiske med melkeskummere er at de lar deg få like god kaffe som du vil få ute på en restaurant eller på en kafé. Men det finnes ulike typer melk også, så hvilken melk er den beste å skumme? Mange blir kanskje overrasket over at melk med lite fett er best å skumme, det er også ideelt å skumme melk som er lunken. Er den for kald eller for varm vil ikke skummet holde seg.

Skal du ha best mulig resultat, vil vi anbefale en melkeskummer nespresso. Da får du både perfekt skum og varm melk samtidig. Denne typen ser ut som en termos og vil ha god elektronikk som gir deg veldig god melk til kaffen. Den vil la deg tilberede både iskaffe og annen kaffekunst, det er noe alle kaffeelskere burde sette pris på.

Det er som regel elektriske modeller som vil gi best resultat og som er mest brukervennlig. Den beste melkeskummer vil gi deg varmt og godt skum uten at du trenger å gjøre så mye selv, alt du trenger å tenke på er om kaffen står klar slik at du kan sette deg ned og nyte den. Manuelle og håndholdte melkeskummere krever litt mer av brukeren, men de kan for all del gi greit resultat om du jobber for det og vet hva du gjør.

Ekstra deler og funksjoner

Skal du ha en håndholdt melkeskummer vil den nok være batteridrevet. Å bytte batterier er veldig enkelt, og det er vel det mest kompliserte med de modellene. Håndholdte melkeskummere er designet for å være enkel og stilrene, men til gjengjeld blir det litt mer å gjøre for deg. Enten kan du putte den i skuffen etter bruk, eller så følger det med en beskyttelseshette som gjør den veldig enkel å oppbevare.

Det finnes også manuelle melkeskummere av glass hvor du presser håndtaket opp og ned noen ganger for at det skal bli skum. Da må du bruke litt av egne krefter, men resultatet vil bli mye bedre enn om du bruker en håndholdt melkeskummer. Elektriske modeller vil se ut som termoser og de kan både skumme og varme melken din, disse vil være de enkleste å bruke, ha flest funksjoner, og kanskje gi best resultat. Svakheten med elektriske modeller er derimot at de koster en god del mer enn både manuelle og håndholdte melkeskummere.

En elektrisk melkeskummer vil nok ha flest deler som trenger rengjøring, men mange modeller kan vaskes i en oppvaskmaskin. Om de kan vaskes i oppvaskmaskinen blir de mye enklere å rengjøre, det gjelder forsåvidt alle typer melkeskummere. Men selve strømbasen på elektriske modeller må dessverre håndvaskes slik at elektronikken ikke blir ødelagt, derfor vil manuelle og håndholdte melkeskummere være enklere å vaske.

Når det kommer til oppvarming vil også elektriske være best, elektriske maskiner vil varme opp melken selv etter at du trykker på en knapp. Men det finnes også manuelle melkeskummere som er laget for å gjøre det enklere å varme melken. En melkeskummer induksjon vil være laget av stål eller annet materiale som gjør at den vil passe bra til induksjonstopper. Håndholdte modeller har derimot ingen varmefunksjon, så da må man sette melken i mikrobølgeovnen for å varme den.

Tre typer melkeskummere – tre prisklasser

Det er mer utvalg av melkeskummere enn man kanskje skulle tro. Derfor vil også melkeskummer pris variere en del. Ettersom det er tre forskjellige typer melkeskummere, kan man også grovt sett si at det er tre prisklasser. De aller billigste vil være håndholdte modeller, de vil også være veldig enkle og grunnleggende, uten noen spesielle funksjoner eller noe særlig godt skum. Manuelle melkeskummere vil være litt gammeldags og har ikke noe elektronikk, men de er faktisk fortsatt veldig gode, derfor finnes de fortsatt på markedet.

De fleste vet godt selv hvor mye penger de har tenkt til å bruke på en melkeskummer, men det de kanskje ikke visste er at det finnes dyre, elektriske modeller som vil være av veldig god kvalitet. Om du har tenkt å bruke en hundrelapp eller to på en melkeskummer vil du ikke få noe bedre enn en håndholdt skummer som bare vil fungere som en vispe. Du kan bruke litt mer penger for å få en manuell presse som vil gi bedre resultater, eller rett og slett spare til en fantastisk elektrisk maskin, men de vil koste over tusen kroner.

Derfor gjelder det å tenke litt over hva du er ute etter før du kjøper en melkeskummer. Det er hovedsakelig de tre typene du finner: håndholdte, manuelle, og elektriske. De elektriske vil være enklest å bruke (ettersom du bare trenger å trykke på en knapp) og gir best resultater, mens håndholdte visper er veldig grunnleggende. Manuelle presser er i midten, de vil gi gode resultater til en grei pris, men den vil ikke varme melken for deg, dessuten må du bruke hendene for å presse selv.

Før du kjøper en melkeskummer bør du altså aller først finne ut hvilken type du skal ha, deretter kan du tenke på design, brukervennlighet, og slike ting. Om du er usikker på hvilken modell som er best, kan en melkeskummer test hjelpe deg med det. Det kan være forskjell på kvalitet, noen modeller vil gi bedre resultater enn andre, så da kan det lønne seg å velge riktig.

Hvordan bruke melkeskummeren?

melkeskummer nespressoDet er veldig enkelt – først kan du varme opp melken og tilsette litt sukker, deretter bruker du melkeskummeren til å skumme melken. Om du har en manuell presse er det bare å pumpe håndtaket opp og ned noen ganger til du får det skummet som du ønsker. Husk at en håndholdt melkeskummer også kan brukes til andre ting, som å piske krem og andre ting som er flytende. Med en elektrisk melkeskummer slipper du å varme opp melken selv, det er bare å trykke på de innstillingene som du ønsker, så vil maskinen gjøre resten.

Manuelle presser er litt gammeldags, men de vil gi deg overraskende gode resultater. Som regel følger det med et glass og et håndtak/pumpe. Husk å ikke fyll oppi for mye melk, siden det vil ekspandere etter at du begynner å pumpe. Det holder som regel å pumpe i mellom 10-15 sekunder, om det ikke er nok kan du prøve i 10-15 sekunder til. Deretter kan du la melken hvile i ett minutt før du heller det i kaffen din. Om du skummer melken for lenge kan du risikere at skummet løsner, så det må du passe på.

En håndholdt melkeskummer vil fungere nesten som en visp, bare at den bruker elektronikk til å vispe. Legg vispen ned i melken og skru på melkeskummeren, du kan hjelpe med å snurre vispen rundt i glasset slik at du jobber med all melken. Etter å ha gjort sirkulære bevegelser i 30 sekunder, kan du begynne å dra den opp og ned i 30 nye sekunder. Det er noe uenigheter om man skal varme opp melken før eller etter skummingen, så du må nesten prøve det ut selv for å finne ut hva som gir best resultat.

Det er ikke til å komme utenom at en elektrisk melkeskummer vil slå de andre typene. Man kan ofte velge mellom noen få funksjoner, som type skum, varme, osv. Så er det bare å trykke på en knapp, så ordner maskinen resten. En av ulempene med elektrisk kan være at mange av dem ikke kan vaskes i en oppvaskmaskin, mange av delene kan settes i oppvaskmaskinen, men selve kroppen må dessverre vaskes for hånd. De vil også være en god del dyrere enn de andre typene, men på den andre siden vil de være den optimale løsningen til melkeskumelskere.

Kjøp en steamer for mindre tykkelse

Elektriske melkeskummere vil også gi deg muligheten til å steame, det betyr at melken blir mindre tykk enn når man skummer den. En steamer vil gi deg minst like god melk som din lokale kafé, men du må nok ut med litt penger for å kjøpe en modell som er god til steaming. En melkesteamer best i test er rask og effektiv og gir deg en herlig steamet melk til kaffen.

En god steamer vil også kunne lage varm sjokolade i tillegg til å steame melken din. Men det er ikke alltid like enkelt å finne ut hvilken modell som gjør den beste jobben. En melkesteamer test vil gi deg den informasjonen du trenger. Finn den beste steameren slik at din varme drikke aldri vil bli den samme. Om du synes det blir litt for mye med en fancy og dyr melkesteamer, finnes det også noen triks som gjør at du kan steame melken ved bruk av håndholdte modeller også, men det er vanskelig å få like godt resultat som en god modell.

Vi håper du har fått vite nok om både melkeskummere og steamere slik at du kan kjøpe deg den typen som passer best for deg. Det handler om å finne riktig type til riktig pris, det er ikke så mange funksjoner å tenke på, med mindre du kjøper en avansert modell. Amatører innen kaffedrikking og melkeskumming vil nok sette mest pris på en elektrisk modell som gjør jobben for deg, men om du vil spare en del penger og tror du får det til selv, kan du alltids kjøpe deg en håndholdt eller en manuell melkeskummer.