Fotbad test 2018

fotbad test

Føttene dine fortjener også å slappe av iblant, et fotbad vil gi en veldig avslappende og rensende opplevelse som alle bør sette av litt tid til. Det er et fantastisk verktøy til føttene, ikke bare av renslige grunner, men aller mest for den avslappende massasjen. Et godt fotbad vil ha masserende kuler, fossefall, varmefunksjoner, og tilbehør som lar deg oppleve fordelene med aromaterapi.

Moderne fotbad er bare en fortsettelse på en eldgammel tradisjon. Man brukte også fotbad for helsegevinster i både antikkens Roma og antikkens Hellas. Romerne mente at de kunne kurere sykdommer, men det var bare de rike som hadde råd til det. Hippocrates fra antikkens Hellas mente også at vann hadde mirakuløse helbredende effekter og brukte ofte hydroterapi. Det er fortsatt mange som mener at fotbad gir store helsegevinster, men det er uenigheter i hvor mye. Men den avslappende effekten vil uansett kunne senke stressnivået i kroppen din, noe de aller fleste vil være enige om at er sunt.

I vår fotbad test har vi sett på blant annet pris, funksjonalitet, og rengjøring av fotbad. Moderne fotbad er mye mer enn bare vann i en balje, teknologien har kommet med mange gode funksjoner som fossefall, varmefunksjoner, og massasjekuler, derfor vil de være mye bedre enn i gamle dager. Men det er ikke alltid like lett å finne frem de beste produktene på markedet, så du må selv tenke over hva du er ute etter før du kjøper deg et fotbad

Skal du ha et billig fotbad vil det kanskje være dårlig på robusthet, funksjoner, og generell kvalitet, ofte får du akkurat det du betaler for. Men det er et marked for slike fotbad av en grunn, mange vil ikke kaste bort massevis av penger på noe de er litt usikre på om de vil bruke mye. Har du tenkt å bruke fotbad flere ganger i uken, bør du derimot satse på kvalitet istedenfor, det vil ikke koste deg så altfor mye.

Hvordan fungerer de?

fotbad testDet er mange forskjeller på et moderne fotbad og en vanlig bøtte med vann. Et moderne fotbad bruker elektronikk til å kunne varme opp vannet, skru på massasjekulene, lage fossefall, osv. De vil ha en masserende effekt som gjør opplevelsen mye bedre og komfortabel. I tillegg til at føttene blir gode og varme, vil massasjekulene treffe ømme punkter under føttene dine. Fotbad sies å ha veldig mange helsegevinster, blant annet kan de øke blodsirkulasjonen din og hjelpe mot skader i føttene.

Å bade føttene dine i et lite boblebad er faktisk ren luksus, og noe de fleste burde unne seg om de har en stressende hverdag. Fotbad er laget for å være en liten oase til føttene dine slik at du får en spaopplevelse i hjemmet ditt. Det er også fullt mulig å lese en bok eller se på en god film mens du bader føttene dine. Elektroniske fotbad har pakket inn massevis av gode funksjoner i den lille baljen som gir en fantastisk massasje. Man må nesten prøve det ut selv for å finne ut hvor deilig det er.

Hvor god massasjen i fotbadet er kan komme litt an på hvor mange massasjekuler det er, og hvor effektive de er. Vår fotbad massasje test mener at noen modeller satser ekstra mye på å gi god massasje, mens andre satser på andre ting som hygienisk bad, detox, eller budsjettdesign. Derfor er det viktig at du tenker over hva du er ute etter før du kjøper deg et fotbad, slik at du får de funksjonene som du er ute etter.

Kompakt design

Et fotbad vil være akkurat stort nok til å få plass til dine føtter, men om du har litt større føtter enn gjennomsnittet bør du finne et fotbad som har plass til det. Det vil også være plass til en del massasjekuler i det lille fotbadet, og noen vil ha et lite rom for de som vil bruke aromaterapi. Alt i alt er har de fleste fotbad et veldig kompakt design, noen modeller kan trekkes litt opp for å få plass til enda mer vann for de som skulle ønske det.

Ettersom fotbadene er så små og kompakte, vil det ikke være noe problem å flytte rundt på dem. Ta den med til stua, soverommet, eller badet, og legg den i et skap når du ikke bruker den. Dessverre er det ikke altfor mye variasjon på størrelser, men produsentene mener nok at den størrelsen som de fleste fotbad har i dag er ideell. Design på fotbad maskin vil vanligvis også være enkelt og greit, uten for mange farger og eksperimentering. Det er stort sett på kvalitet og funksjoner at fotbad vil skille seg fra andre modeller.

Fordelen med å ha fotbad hjemme er at du slipper å planlegge og reise til et spa for å få oppleve god luksus. Ettersom de er så små og kompakte, vil de heller ikke ta mye plass i hjemmet ditt. Fotbad er et mye billigere alternativ til massasjeluksus og er noe mange bør kunne unne seg i den hektiske hverdagen. Etter en lang dag på jobben, kan du skru av lysene i stua og sette deg ned for å slappe skikkelig av, det vil være sunt for både kroppen din i og din psykiske helse.

Hva er forskjellen på dyre og billige fotbad?

Et billig fotbad vil mangle en del funksjoner og ikke være like robust og funksjonell som de beste modellene. Men om du ikke har tenkt å bruke mer penger enn nødvendig, trenger du ikke å bla opp mer enn et par hundre kroner for de billigste modellene. På den andre siden av skalaen, har du detox-fotbad som kan koste oppimot 4000,- kroner. Men et vanlig fotbad med god kvalitet vil ikke koste deg mer enn 1000 kroner.

Fotbad pris vil altså variere en del, disse tre prisklassene vil alle ha forskjellige typer fotbad. Er du ute etter et skikkelig godt fotbad må tenke på om du synes det er nødvendig med en detox, det vil være folk som argumenterer både for og imot det. Noen mener at en slik avgiftningsprosess vil rense kroppen, og vil også hevde at de har vitenskapen med seg, mens andre er litt mer skeptiske til det. Vil du ha et godt fotbad for å kunne slappe helt av, uten å måtte kjøpe et detox-fotbad, vil du finne god kvalitet for under 1000 kroner. Da vil du få med de fleste funksjoner som gir deg optimal massasje, slik at du bare kan lene deg tilbake og slappe av.

Skal du kjøpe fotbad til barn vil ikke disse være spesielt dyre, barnefotbad vil ikke ha like mange funksjoner og like god kvalitet som fotbad til voksne. De er mer leketøy enn kvalitetsprodukter, men det er akkurat det barn vil sette pris på. Et fotbad kan være en fin gave til barn, og det vil ikke koste deg så altfor mye, det vil også la dem bli entusiastiske over god hygiene.

Trenger jeg egentlig et fotbad?

Det kommer litt an på, et fotbad vil ikke være livsnødvendig, men det kan senke stressnivået i kroppen din, øke blodsirkulasjonen, og hjelpe deg med restitusjon av skader. Dessuten er det veldig avslappende og kan bidra med litt ekstra luksus i hverdagen. Om du har råd til et godt fotbad og har lyst til å se hvilke effekter det har på deg, så kan du fort finne ut av det. Kanskje skal man ta alle helsegevinstene med en klype salt, noen produkter vil fungere for noen, men ikke for andre. Det beste man kan gjøre er å lese seg opp for så å prøve det selv.

Detox har også blitt veldig populært i det siste, produsentene hevder at et fotbad med detox kan hjelpe deg med å blant annet optimalisere PH-verdien din og rense kroppen din for gift. Igjen kan det være lurt å være litt skeptisk, men kanskje skader det ikke å prøve? Fotbad har en lang historie med påstander om at det er bra for helsa, og det finnes mer enn nok av ulike triks, oljer, og andre ting som visstnok skal gjøre deg veldig frisk. Vitenskapen er litt splittet på området, kanskje har det vært for lite forskning på det. Derfor vil det være vanskelig å finne ut om det vil hjelpe deg, det beste du kan gjøre er å prøve det for å se for deg selv.

Enten kan du teste et fotbad ved å kjøpe en billigmodell, om du er litt mer overbevist over effektene kan du heller kjøpe deg en modell av god kvalitet. Et fotbad best i test vil levere på gode massasjer, mange funksjoner, og på robusthet. Om du tror at du skal beholde fotbadet over lengre tid og bruke det relativt ofte, kan det være lurt å kjøpe et fotbad som vil holde en liten stund og som kan gi deg gode massasjer i tillegg.

Hva skal man se etter når man kjøper et fotbad?

fotbad hjemmeDet finnes mange ulike fotbad på markedet, og mange av dem skiller seg ut når det kommer til pris, kvalitet, funksjoner, robusthet, osv. Hvis du har tenkt å bruke litt penger på fotbadet kan du finne et som har mange funksjoner som god varme, mange rullere, fossefall, vibrerende massasje, boblebad, og eventuelt pedikyr og aromaterapi. Hvorfor ikke gå for den fulle pakken når du først er i gang? Kjøp et godt fotbad for å få den komplette massasjen, så er det bare å sette av noen kvelder i uken for å slappe helt av.

Om du er litt skeptisk til fotbad, kan du alltids kjøpe en billigere modell, men da må du huske på at du ikke får oppleve den komplette massasjen som de beste produktene kan tilby. Noen billigmodeller sliter med at funksjoner som varme ikke fungerer optimalt, dessuten er de ikke særlig robuste. Men billige fotbad er selvsagt bedre enn ingenting. Det er også mange som har lest seg opp på detox og mener det er noe for dem, da må de kanskje forberede seg på å betale litt ekstra, men et detox-fotbad kan gi deg en full rensing om du er ute etter det.

Skal du ha god massasje i fotbadet ditt, bør du se etter et fotbad med kuler. Disse kulene vil gi massasje under føttene dine som føles veldig behagelig. Det er ikke alle modeller som har slike kuler, eller som har like gode kuler som andre modeller. Men for å få den optimale massasjen, er kuler absolutt et must.

Produsentene kan satse på ulike ting når de lager et fotbad. Noen vil satse på å lage et så billig fotbad som mulig ettersom det er et stort marked for det, andre prøver å inkludere så mange funksjoner som mulig, mens noen vil være mest opptatt av design. Som forbruker er det din oppgave å lete etter modeller som har akkurat det som du er ute etter. Skal du for eksempel kjøpe et fotbad barn, vil det være egne modeller som er designet akkurat til dem.

Rengjøring av fotspa

Oppbevaring av fotspa bør ikke være på en plass hvor den blir skitten, ettersom god hygiene er en stor del av poenget med fotspa, bør du helst sørge for at det ikke skal komme noen bakterier til neste gang du skal vaske føttene dine. Om du har sår eller insektbitt på føttene dine vil da bakteriene sige inn i såret ditt. Derfor bør du vaske fotbadet ditt jevnlig for å desinfisere det slik at det fortsatt vil være hygienisk å bruke. Fjern flekker og vask hele fotbadet grundig, og husk å oppbevare det på en plass hvor den ikke vil samle skitt og støv.

Dessverre vil mange fotbad være ganske skjøre, og funksjonene slutter å fungere etter en stund. Men det er ofte tilfelle på billige fotbad som ikke er laget for å vare lenge. Skal du bruke fotbadet ofte, bør du derfor satse på et godt og robust produkt. Et fotbad best i test vil tjene deg i lang tid, så istedenfor å kjøpe det billigste du finner vil det være mer langsiktig å satse på kvalitet.