Fordeler med billån

Det finnes mange mulige fordeler med å ta opp et billån, så lenge du klarer å finne et lån som har gode vilkår og utgangspunktet ditt er godt.

Med et godt utgangspunkt tenker vi først og fremst på at du har en viss egenkapital. Dette gir deg stort sett bedre vilkår for et billån enn om du stiller uten egenkapital i det hele tatt.

Noen er ute etter sikkerhet, og da kan det hende du bør satse på å låne penger til bil hos noen som har lang erfaring med utlån til bil, eller kanskje du bør søke hos et selskap som tilbyr juridisk hjelp og er godt kjent med rådgiving. Det finnes også selskaper som spesialiserer seg på billån for gamle biler, hvis dette er det du er ute etter.

Hvis det er viktig for deg å ta opp et lån som er så billig som mulig, må du vurdere den effektive renten hos forskjellige selskaper. Det kan være en stor grad av gebyrer og omkostninger i bransjen for billån, så den nominelle renten vil bare fortelle en del av historien. I den effektive renten er alle gebyrer og omkostninger tatt med i beregningen. Hvis du sliter med å få oversikt over markedet, finnes det en del nettsider der du kan fylle inn prisen på bilen, hvor lang nedbetalingstid du trenger, og eventuelt hvor mye egenkapital du stiller med, og så får du en liste over de beste og de billigste billånene basert på søk blant en rekke finansieringsselskaper.

En tydelig fordel ved å ta opp et billån, er at renteutgiftene fra lånet kan skrives av på skatten. For den som har et utpreget behov for bil, kanskje fordi jobben krever det, eller det er nødvendig for å komme seg til og fra jobb, eller frakte barn til barnehage, skole eller fritidsaktiviteter, og som kanskje ikke har penger til å investere i bil for øyeblikket, må billån til en skikkelig bil kunne regnes som en fordel, hvis alternativet er å kjøpe en gammel skrabb som snart faller sammen, som kan være svært risikabel å kjøre rundt med.

Det skal ikke påstås at rentenivået på billån er bedre enn for boliglån, men det er likevel mulig å ta opp et billån til renter som er langt gunstigere enn for eksempel forbrukslån uten sikkerhet. Vanligvis tas et billån opp med sikkerhet i selve kjøretøyet du skal anskaffe, og hvis du i tillegg har en skikkelig kaskoforsikring er det stor sjanse for at banken du ønsker å låne penger fra tilbyr deg rimelige renter. Det er også mulig å få billån med sikkerhet i egen bolig, og da begynner rentene som oftest å bli meget gunstige. Billån kan også tas opp raskere og med mindre formaliteter enn mange andre typer lån, hos noen banker kan en behandling av søknad på et billån foretas i løpet av minutter. Det er mulig å ta opp «grønne» billån i mange banker, for miljøbiler som hydrogen., hybrid- og elbiler eller biler med lavt CO2-utslipp.

Informasjon

laanme.no er drevet med et kommersielt formål. Informasjonen på nettsiden skal ikke betraktes som fullt dekkende for de produkter som finnes på markedet.

Annonse