Fem fordeler ved å jobbe hjemmefra

I vår teknologiske hverdag blir det stadig færre hindringer mot å etablere et hjemmekontor og gjøre jobben hjemmefra. Med Skype, e-post, Facetime og så videre får du også mulighet til å møte kolleger ansikt til ansikt, uten å måtte bevege deg langt fra din egen stue. Så lenge du klarer å ta ansvar for din egen tid og være disiplinert med deg selv, er det noen helt opplagte fordeler ved å jobbe hjemmefra.

1. Mer kontroll over eget kontorområde

De fleste jobber bedre hvis de er i et miljø som føles komfortabelt. Når du jobber hjemmefra har du større muligheter til å forme arbeidsplassen din slik du selv ønsker å ha den. Du kan sitte i sofaen i stua med en laptop og jobbe, eller du kan lage et hjemmekontor som er akkurat sånn du ønsker deg, med akkurat det skrivebordet du helst vil ha, de bildene på veggen du liker best, planter og gjenstander du trives med rundt deg.

2. Innsatsen din vises i resultater

Som mer selvstendig i et hjemmekontor, vil også innsatsen du legger ned vises tydelig gjennom resultater, for eksempel økt lønn. Noen vil kanskje vurdere dette som en ulempe, og de har kanskje større muligheter i en situasjon på et tradisjonelt kontor hos en arbeidsgiver der man blir fortalt hva man skal gjøre. Noe ikke alle er klar over, er at det er mulig å få fradrag på skatten for den som jobber hjemmefra, noe som helt klart må kunne kalles et positivt resultat.

3. Større fleksibilitet

Når du jobber selvstendig og hjemmefra, har du større frihet til å velge hvor mye du vil jobbe og når du vil jobbe. Hvis du finner ut at du trenger fem minutter for å sjekke på nettbanken om terminbetalingen av ditt mikrolån norge har blitt gjennomført, er det lite sannsynlig at noen vil anklage deg for å benytte arbeidstiden på private affærer. Selvfølgelig er det mer fristende å bruke tiden du ellers ville ha jobbet effektivt, på fritidssysler, men dette kan du jobbe med ved å innføre faste rutiner, og være disiplinert.

4. Mindre forstyrrelser

Ved å jobbe hjemmefra slipper du stort sett påtrengende kolleger som forstyrrer deg og andre former for støy, det blir lettere å konsentrere seg hvis du hører hva du selv tenker. De fleste kontormiljøer har en eller flere mennesker som er mest interessert i å snakke om temaer som ikke berører jobb i det hele tatt, for eksempel seg selv. I åpne kontorlandskaper kan det finnes et dusin forstyrrelser samtidig. Påtrengende sjefer, utålmodige kunder, bråkete kopimaskiner eller printere, dette unngår du i stor grad ved å jobbe hjemmefra.

5. Du slipper å reise til og fra jobb

I våre dager er det ikke uvanlig å bruke en time på å reise fra sitt hjem til jobben, og tilsvarende hjem igjen. Disse timene kan du ved å jobbe hjemmefra utnytte på en langt bedre måte enn å sitte i en bilkø, eller vente på tog, trikk eller buss.

Informasjon

laanme.no er drevet med et kommersielt formål. Informasjonen på nettsiden skal ikke betraktes som fullt dekkende for de produkter som finnes på markedet.

Annonse